Voi celebrați deosebirile

El este prea diferit de mine. Ce mă fac?
Zilele trecute vorbeam cu o prietenă. Mi se plângea că soţul ei nu o înţelege şi că gândeşte foarte diferit de ea. „Este atât de diferit de mine, încât mă gândesc dacă am făcut o alegere bună” spune prietena mea.

Cu această problemă se confruntă multe femei. De aceea, multe ajung la decizii drastice, separări sau divorţuri pe care mai devreme sau mai târziu le regretă. Rezolvarea nu este prea complicată, dar necesită modificarea punctului de vedere. Mai exact, atunci când ai de-a face cu un bărbat să îţi aminteşti că în mod evident nu este femeie (şi asta nu poate decât să te bucure) şi să îl abordezi ca atare. De fapt, într-o abordare corectă, faptul că el este atât de „diferit” este un semn foarte bun, şi arată o alegere bună. De ce?

Pentru că acesta este jocul universal. Bărbatul şi femeia sunt două universuri diferite. Sunt două lumi opuse care se intersectează într-un singur punct. Cu cât sunt mai diferiţi, cu atât se atrag mai tare, iar punctul de intersecţie este mai puternic şi mai stabil. Arta feminină este să păstrezi mereu priza de conştiinţă pe acel punct, pentru că dacă l-ai pierdut ai toate şansele să pierzi echilibrul, fericirea de cuplu şi chiar relaţia.

Bineînţeles că acelaşi lucru este valabil şi pentru bărbaţi. E indicat ca şi ei să fie atenţi la faptul că femeile gândesc altfel, acţionează altfel şi mai ales SIMT altfel. Pentru că a menţine o relaţie în echilibru presupune efortul şi atenţia celor doi în aceeaşi măsură.

Cunoaşte-te pe tine însuţi şi universul lui ţi se va revela

Aceste diferenţe naturale au rolul de a menţine atracţia şi a-i menţine pe cei doi împreună. Suntem ca doi magneţi, unul plus (bărbatul) şi unul minus (femeia) care mereu se atrag cu putere şi când sunt puşi unul lângă celălalt sunt nedespărţiţi şi funcţionează ca un întreg. Cam aşa se petrece şi cu noi femeile şi bărbaţii. Doar că de multe ori ignorăm aceste lucruri simple, dar atât de adevărate.

Cheia fericirii este să înveţi să celebrezi deosebirile, să te bucuri de diferenţe, dar pentru aceasta e necesar în primul rând să le cunoşti şi să le înţelegi.

Gândeşte-te. Ai felul tău de a fi, maniera ta proprie de existenţă, darul aparte de a-ţi plămădi întreaga viaţă, de a regăsi legătura profundă cu tot ce te înconjoară, cu ceilalţi, cu tine însăţi. Bărbatul, la rândul lui, este un întreg univers. Un univers care te invită să-l explorezi şi să-l iubeşti. Crezi că e o problemă de filozofie? Este viaţa însăşi, care îţi oferă nenumărate surprize. Dacă vrei să fii fericită acceptă surprizele vieţii, învaţă de la ele şi iubeşte-le.

Un prim pas pe care e necesar să îl faci este cunoaşterea de sine. Dacă te cunoşti pe tine însăţi, vei putea să-l faci şi pe el să te înţeleagă mai bine. E important să te cunoşti ca femeie, să ştii ce te preocupă cu adevărat, care îţi sunt dorinţele şi nevoile pozitive, care sunt aspiraţiile tale; ce te relaxează, ce te încântă, ce îţi face sufletul să vibreze. Aşa vei şti cum să-i arăţi că sunteţi diferiţi şi cum iubirea dintre voi este hrănită de aceste mici sau mari diferenţe.

Sigur şi tu vrei să ajungi la armonie şi fericire durabilă în cuplu sau vrei să o menţii până la adânci bătrâneţi. Pasul numărul doi este să ajungi să îl cunoşti foarte bine pe iubitul tău şi să respecţi ce are diferit de tine. Aşa ai toate şansele. Fii atentă la modul lui de a gândi, la cum comunică, ce vrea cu adevărat şi la limbajul iubirii sale. Descoperă punctele lui forte, dorinţele şi fanteziile lui intime, tot ce-i place, îl atrage şi trezeşte în inima lui chemarea iubirii.

Alege să iubeşti deosebirile dintre voi 

Recunoaşte, deşi uneori este dificil, de cele mai multe ori jocul acesta este fascinant. Tu eşti Venus, caldă, frumoasă, plină de feminitate, el este Marte, puternic şi vertical, debordând de masculinitate. Unifică aceste diferenţe prin puterea iubirii. Renunţă la luptă, renunţă la conflict. El este de aceeaşi parte a baricadei, chiar şi când nu te înţelege întrutotul. Iubeşte-l şi lasă-te iubită! Majoritatea neînţelegerilor în cuplu apar pentru că cei doi ignoră că sunt atât de diferiţi şi pentru că resping diferenţele.

Alege să iubeşti deosebirile dintre voi. Asimilează-le în inima ta cu iubire şi aşa te vei dezvolta personal şi vei merge pe drumul transformării continue. La capăt te aşteaptă mereu fericirea şi împlinirea totală.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Înfățișări la Lumea de Dincolo

Succes și fericire pentru tine