Secretul continentei amoroase



Pentru că m-am născut sub o stea norocoasă (ba chiar mai multe), am aflat despre continența sexuală foarte devreme, în primii ani ai vieții mele sexuale. Și norocul a continuat deoarece am avut ocazia să și practic cu succes ani la rând această metodă orientală excepțională. Cuvintele ar putea descrie cu greu profunda recunoștință pe care o am când mă gândesc de câtă frustrare și nefericire am fost ferită. Și din această perspectivă le compătimesc pe femeile care încă fac dragoste cu bărbați care nu practică continența sexuală. 

De ce? Pentru că ceea ce trăiești ca femeie atunci când reușești să faci dragoste ore în șir este greu de descris în cuvinte. Fericire și împlinirea, extazul și sacralitatea unei fuziuni amoroase cu contineță sexuală înfrumusețează femeia și îi aduce pe buze un zâmbet dulce și de durată. 

Deși este o metodă controversată, continența sexuală poate fi soluția la multe nereușite, atât individuale cât și relaționale. Mai multă energie, mai multă forță interioară, delicii mai dulci și mai profunde, de mai lungă durată, orgasme prelungi și spiritualizate, mai multă iubire și mai stabilă, mai multă lumină în suflet și o mai autentică regăsire de sine sunt doar o mică parte din beneficiile pe care mi le-a adus și mi le aduce în continuare continența sexuală.

Deoarece multă lume nu știe ce este continența sexuală, o să public mai jos un articol pe care l-am scris cu ceva timp în urmă, referitor la continența sexuală, un abc, baza a ceea ce trebuie să știți pentru a reuși ulterior să începeți să o aplicați.

Câtă plăcere? Cât timp? 

Continența amoroasă este o alternativă mult mai fericită la o viață sexuală neîmplinitoare. În general, un act amoros obişnuit durează în medie 10-15 minute. Dacă un cuplu face dragoste cam de 3-4 ori pe săptămână, aceasta înseamnă în jur de o oră de plăcere pe săptămână. Şi asta într-un caz fericit. Dacă estimăm cât timp acordăm ca să ne imaginăm cum vor fi aceste momente sau cât timp ne gândim la ce să facem, ce să nu facem, ce o să-i placă, ce nu o să-i placă etc., ne dăm seama că cele 15 minute sunt complet insuficiente. Ce este şi mai trist este că în multe cazuri cele 15 minute nu sunt suficiente pentru o femeie ca ea să ajungă la orgasm.

Încarcă-te cu energie și bucură-te de viață la maxim

Tratatele de sexologie susţin că o femeie are nevoie de o stimulare de 15-20 de minute înainte de a ajunge la orgasm. Aşadar, actul amoros obişnuit poate fi cât de cât satisfăcător doar pentru acele femei care ajung la orgasm în câteva minute. Dar chiar şi ele cu siguranţă că oftează şi visează la mai mult, deoarece este recunoscut faptul că, în cazul femeii, o dată ce energia sexuală este trezită, cu greu o potoleşti.

Ce este de făcut? Care este soluţia unei vieţi amoroase împlinitoare? Tradiţiile orientale oferă răspunsuri la aceste întrebări. Sunt răspunsuri verificate de mii de ani, deşi mintea occidentală le acceptă uneori cu greu. Actul amoros cu iubire, 
transfigurare şi continență amoroasă este o manieră diferită de a aborda erosul: să prelungeşti plăcerea, să o expansionezi în toată fiinţa, să trăieşti stări multiple de orgasme succesive, care în loc să te epuizeze te încarcă cu energie şi îţi aduce bucurie şi poftă de viaţă.


 Pierderea energiei sexuale epuizează și aduce rapid îmbătrânirea

În cărţile despre sexualitate este deseori redată aşa-numita "curbă a orgasmului". Creşterea energetică în timpul actului amoros obişnuit descrie o curbă care, poate fi reprezentată astfel:  


Distingem patru faze: excitaţia, platoul, orgasmul şi rezoluţia sau sfârşitul.

În prima etapă, "jocurile" preludiului trezesc dorinţa erotică, generând şi o stare de excitaţie. Aceasta se concretizează prin apariţia stării de erecţie la bărbat şi lubrifierea vaginală la femeie.

În faza de platou, tensiunea erotică determină accelerarea ritmului respirator, generând o stare globală de tonifiere.

În faza a treia, excitaţia localizată iniţial în zona genitală începe acum să se răspândească în tot corpul, urcând către zona capului. În acest moment, numit punctul de „non-retur” (care trebuie să fie evitat de cei care vor să înveţe să practice continenţa) se produce o pierdere a controlului conştient, apărând o serie de contracţii reflexe musculare genitale care vor determina ejacularea la bărbaţi şi pierderea explozivă a secreţiilor orgasmatice la femeie (sau ejacularea feminină).

După descărcarea potenţialului sexual, corpul se calmează şi se relaxează. Din cauza pierderii imense de energie care apare în urma ejaculării, orice stimulare erotică în vederea obţinerii unui nou orgasm, este imposibilă în următoarele minute. Această perioadă de stagnare este mai lungă în cazul bărbaţilor decât în cazul femeilor.

Este cunoscut faptul că după această pierdere imensă de energie şi potenţial vital, cei doi cad într-un somn «regenerator» datorită epuizării generale. Această epuizare este cea aduce rapid îmbătrânirea și decrepitudinea. Deşi senzaţiile din timpul orgasmului propriu-zis (faza de apogeu) sunt extraordinare, totuşi datorită ejaculării plăcerea şi senzaţia de bine rămân doar o vagă amintire.
 
Practică continența și alege tinerețea fără bătrânețe

Tradiţia tantrică şi cea taoistă vorbesc despre orgasmul în care se evită punctul de non-retur, plăcerea fiind păstrată pe o culme permanentă. Trăirile din timpul fuziunii amoroase cu continenţă sunt cu mult mai intense şi mai durabile decât în cazul unei fuziuni amoroase fără continenţă. Datorită faptului că energia este păstrătă și redirecționată, avem posibilitatea să ne menținem într-o bună stare de sănătate și să ne menținem mult timp tineri.


Una din diferenţele esenţiale între orgasmul cu descărcare şi orgasmul prelungit este că durata pe care se menţine nivelul de excitaţie la care bărbatul (femeia) simte că ejacularea (descărcarea) este pe cale să devină   inevitabilă este prelungită indefinit de mult, producându-se o separare între orgasmul propriu-zis şi ejaculare.

Marea problemă a celor care află pentru prima oară de continenţa sexuală este că nu ştiu că  orgasmul şi ejacularea (atât la bărbat, cât şi la femeie) sunt două procese distincte, care însă apar de multe ori în simultaneitate. Arta amorului cu continenţă este de a învăţa să separi aceste două procese distincte şi a te opri înainte de momentul în care curba energetică ia un sens descendent, fapt ce ar putea conduce la ejaculare.

Iată cum se modifică curbele orgasmice, atât în cazul femeii cât şi în cazul bărbatului, în cazul unei fuziuni amoroase cu continenţă :

                          
Remarcăm din desenul de mai sus faptul că, deşi au unele mici diferenţe de ritm, curbele orgasmice în cazul bărbatului şi al femeii, se află într-o continuă accensiune. Astfel se explică de ce tantricii vorbesc despre extazuri amoroase, despre trăiri mistice în timpul fuziunilor amoroase.

Energia care în mod obişnuit ar putea fi pierdută prin ejaculare, în cazul continenţei sexuale este amplificată şi, în funcţie de cum este ea dirijată pe planurile subtile ale fiinţei (dintr-un centru de forță/chakra în altul), poate conduce la experimentarea unor stări extraordinare, a unor stări modificate de conştiinţă în care pot fi percepute senzaţii provenind din lumi paralele, fiinţe din planurile subtile, îngeri, etc.

Cei care au descoperit continenţa sexuală descriu o serie de experienţe de nedescris, de o frumuseţe neasemuită, o stare de fericire şi împlinire constantă, o vitalitate mult mărită, o poftă de viaţă imensă şi un potenţial energetic mult mai mare care îi susţin în reuşita în orice domeniu al vieţii.



Comentarii

  1. Super ceea ce faci tu pe acest blog,multumesc. Am preluat acest articol aici: http://caleaiubirii.blogspot.com/2012/02/secretul-continentei-amoroase.html

    Namaste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Continenta sexuala o consider un mod de viata normal, ca barbat pot afirma ca am reusit sa invat sa iubesc si sa apreciez femeia in adevarata ei valoare. Este adevarat ca mi-a fost dificil sa descopar deliciile jocului amoros atata timp cat inainte am fost educat gresit si am considerat ca a iubi este egal cu a face sex, sau ca a ejcula este egal cu orgasmul.
    In momentul in care am observat ca de fapt ejacularea imi opreste orgasmul si il minimalizeaza am inteles cat este de important sa reusesti sa faci deosebirea dintre un act fiziologic si o stare de spirit deosebita precum orgasmul. Socul cel mai mare a fost cand mi-am dat seama ca femeia exista si este o fiinta extraordinar de minunata ce iti completeaza sufletul, ea nefiind de fapt obiectul placerii egotice personale.
    De fapt ludiu inseamna joc, am invatat sa ma joc din nou dintr-o alta perspectiva - am invatat si inca invat sa fac dragoste. Este extraordinara aceasta stare continua de joc - ludiu- dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da...minunat...insa daca ai si cu cine care sa vrea sa faca asa....

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant doar ca incomplet; ati uitat, intamplator sau nu, sa vorbiti despre final ramanand pe palierul "Orgasm plenar comun". Foarte frumos dar de aici cum plecati? Cum realizati declicul ala ca sa va intoarceti la faza pe care pentru toti celalti o definiti Sfarsitul?
    Altfel se intelege ca ramaneti agatata acolo infinit...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Înfățișări la Lumea de Dincolo

Succes și fericire pentru tine