Relaxarea te face mai fericită


Relaxează-te ca să-ţi păstrezi sănătatea

În zilele noastre toată lumea are nevoie să înveţe să se relaxeze. Nici nu ne dăm seama că o dată cu stresul cotidian muşchii se tensionează şi în timp sănătatea este afectată. Relaxarea are două componente: una musculară şi alta psihică. Între starea de tensiune a corpului şi starea emoţională există o legătură directă şi reciprocă. Trupul memorează emoţiile negative şi chiar le înmagazinează. Prin relaxare tensiunile musculare sunt eliminate şi astfel ne păstrăm starea de sănătate fizică şi emoţională.

Acordă-ţi timp pentru a te relaxa

Pentru binele tău, găseşte-ţi 10-15 minute pe zi pentru relaxare. La început e posibil să ai senzaţia că nu te poţi relaxa, că nu poţi sta locului, că mintea ta este prea agitată şi te inundă în continuu cu o grămadă de gânduri. Nu te îngrijora, acesta este doar primul pas. Dacă vei continua, vei vedea că te vei obişnui cu relaxarea şi vei accelera procesul care te va face să te simţi din ce în ce mai bine.
În continuare o să-ţi prezint o tehnică de relaxare foarte simplă specifică practicii yoga pe care o poţi aplica singură oricând.

Orice formă de relaxare este preferabil să se realizeze, cel puţin la început, într-o atmosferă liniştită, la o temperatură confortabilă, într-o cameră bine aerisită, fără să te grăbeşti. Este indicat să fii îmbrăcată cât mai lejer, fără curele strânse, şnururi sau bijuterii. Întinde-te cu capul spre nordul magnetic pe un covoraş sau pe o pătură. Mâinile sunt uşor depărtate de trup, palmele sunt aşezate cu faţa în sus. Picioarele sunt uşor depărtate între ele. Conştientizează contactul trupului cu solul.

Focalizează-ţi atenţia asupra respiraţiei. Expiră de mai multe ori, lent şi profund. Elimină emoţiile negative şi începe procesul relaxării progresive. Apoi concentrează-ţi atenţia asupra piciorului stâng şi relaxează piciorul stâng din zona degetelor şi până în zona bazinului, pe grupe musculare, de jos în sus. În zona relaxată sesizezi fine vibraţii, senzaţie de încălzire, pierderea conturului corporal.
Procedezi în acelaşi fel, urcând de-a lungul piciorului drept, apoi continui relaxând mâna stângă, mâna dreaptă, muşchii feselor, muşchii pelvieni, zona abdominală, muşchii spatelui, muşchii pieptului, ai umerilor, gâtul, zona capului. În final sesizezi întregul trup destins, relaxat, moale, abandonat. 

Concentrează-te pe starea calm lăuntric

Starea de relaxare care s-a instalat îţi creează o stare de pace interioară. Sesizezi gradat apariţia unei stări de calm profund lăuntric, armonie, eliminarea tensiunilor interioare, încredere în sine, fericire. Simţi cum conştiinţa ta intră în unison cu Conştiinţa Macrocosmică Universală. Bucură-te de această stare de abandon profund în pacea lăuntrică atât timp cât îţi doreşti. Apoi poţi vizualiza ceea ce îţi doreşti să se petreacă în viaţa ta. Dacă reuşeşti să trăieşti cu toată convingerea starea de împlinire, reuşită, succes, forţă interioară, vei rezona astfel cu sferele gigantice de energii benefice, sublime, elevate pe care le vei atrage în universul tău lăuntric. Pe fondul de relaxare profundă, accesul la subconştient este deschis. Este momentul să te convingi pe tine însăţi profund că meriţi tot ce este mai bun, că meriţi să fii fericită. Vei vedea că aşa minunile vor apărea în curând în viaţa ta.

Obişnuieşte-te să te relaxezi în fiecare zi

Procedând astfel vei constata după 15 minute de relaxare progresivă completă că eşti profund odihnită, regenerată (fizic, psihic şi mental), armonioasă, destresată, fericită, mult mai puternică, curajoasă, încrezătoare în forţele proprii, mai bună, mai frumoasă.
Realizând zilnic tehnici de relaxare vei putea experimenta în scurt timp efectele sale benefice asupra stării de ansamblu, cele mai vizibile dintre ele fiind eliminarea oboselii, încordării, stresului care îl afectează atât de mult pe omul modern.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Înfățișări la Lumea de Dincolo

Succes și fericire pentru tine