Succes și fericire pentru tine












Succesul vine din noi


Începi o nouă zi. Pleci la drum. Ai un examen. „Succes!“ - este urarea care îți însoţeşte întotdeauna primul pas.

Vrei să-l ai din plin, în dragoste, în carieră, în evoluţie…  în viaţă. Conform principiului rezonanţei, activ şi continuu prezent în univers, îţi doreşti succesul, pentru că deja îl cunoşti. Doar că tu crezi că ţi-l doreşti, deoarece îţi lipseşte.

Vestea bună este că atunci când ceva pare că lipseşte, ei bine, nu e chiar aşa.
Universul este complet. Nu există lipsă în Univers. Ideea de lipsă este doar o iluzie pe care noi o percepem deseori ca fiind realitate.

Ca femei credem că avem multe nevoi. Avem nevoie de un bărbat, sau de o carieră, avem nevoie de bani, de ceva, de orice... pentru a ne simți fericite.  Femeia,  mai mult decât bărbatul, trăiește această iluzie a nevoii, pentru că ea crede că are nevoie să graviteze în jurul a ceva. Nevoia aduce ideea unei lipse, a ceva ce lipseşte sau nu există. Or, la nivel fundamental, lipsa este inexistentă în univers şi la fel şi nevoia. Trăim în continuu într-un univers plin, complet, atotcuprizător. Nevoia este doar o reprezentare ficțională a minţii noastre care percepe Realitatea printr-un filtru pe care singură şi-l aplică.

Avem cu adevărat nevoie de ceva anume pentru a fi fericite? NU. Fericirea nu este o urmare sau un rezultat al anumitor condiții, ea există în mod continuu în Univers, pentru că fericirea absolută, beatitudinea este fundalul manifestării, este starea naturală a întregii creaţii. Nu ne trebuie nimic in mod expres pentru a fi noi însene sau pentru a fi ceea ce suntem deja.

Universul nu cere rezultate anume pentru că universul însuși este un rezultat. Dumnezeu nu are nevoie de nimic. El nu urmăreşte rezultate. Nu este El cel care dă naștere rezultatelor? Dumnezeu este prezent în noi, iar atunci când ne simțim conectate la El sau în comuniune cu El, orice nevoie dispare, pentru că atunci ne conectăm cu Totul, avem Totul, devenim Totul.

Dacă totuși te confrunți cu ideea unei lipse și cauți în exterior să-ți împlinești nevoile, e bine să știi că orice împlinire reală și continuă o vei găsi în interiorul tău și nu în exterior. Ceea ce cauţi este mult, mult mai aproape de tine decât ai crede. Focarul rezonant se află în interior: tu eşti cea care atrage sau nu succesul.

Mul
te dintre noi ne-am obişnuit să credem că odată ce realizăm suficient, acumulăm suficient, primim suficientă recunoaştere - succesul ne va fi servit pe tavă. Din nefericire însă majoritatea consideră că suficientul nu e niciodată suficient. Clipa în care înţelegem că adevărata reuşită nu este undeva afară, în lume, ci chiar în noi însene, poate fi bulversantă, dar are efectele unei străfulgerări iluminatorii.

Să dăm un extemporal. Luaţi un pix şi o foaie de hârtie: „Definiţi succesul“.

Dacă răspunsul cuprinde noţiunile: realizări materiale, posesiuni, carieră, relaţii - atunci succesul este o comoară, da, însă aflată undeva în afară. Iar asta e ca şi cum am urca pe o scară înaltă, pentru a constata, în vârf, că am sprijinit-o pe peretele greşit.
Sunt multe persoane care deja au obținut succese materiale și care totuși au ales calea drogurilor sau a alcoolului. De ce? Pentru că realizările materiale nu îți aduc la modul real acea împlinire pe care o aștepți. Adevărata împlinire apare în suflet și este mult mai complexă pentru că este de fapt un succes al propriei noastre ființe care se cunoaște pe sine însăși și care începe să aibă acces la tainele universului.

Ce e de făcut? E cazul să ne modificăm viziunea, să redefinim reuşita, să înţelegem că împlinirea este o stare interioară, pe care
e necesar să învăţăm să o recunoaştem în noi însene.

Astfel, periplul către succes devine o călătorie fără distanţe, în noi în
sene. Tot ce avem de făcut este să îndepărtăm iluziile care acoperă într-un ambalaj prea sofisticat aptitudinea noastră firească de a reuşi. Succesul vine din noi, nu ni-l pune nimeni la dispoziţie. Putem dobândi orice stare sau lucru la care reuşim să ne gândim intens şi în care credem cu tărie.

Lasă lucrurile bune să se petreacă


Această atitudine interioară se învaţă. Descope jumătatea plină a paharului, viziunea încrezătoare şi optimistă. Să ne modificăm modul în care ne percepem propria viaţă. Să nu ne focalizăm pe probleme şi obstacole la tot pasul, să avem încredere în momentul prezent și în viitorul care ne așteaptă.

Să învăţăm să privim lumea prin prisma şansei, a necesităţii, a sincronicităţilor. Să lăsăm lucrurile bune să se petreacă, relaxa
te, detaşate, mulţumite. Cheia este rezonanţa: căutăm motive să avem succes, le vom găsi; căutăm motive să nu avem succes, le vom găsi şi pe acestea. Universul ne răspunde mereu la frecvența de vibrație pe care o emitem, cu acceași vibrație. Deci fericirea și succesul se află mereu în mâinile noastre.

Redescoperă copilul din tine. El a fost mereu încrezător și optimist. Un cunoscut scriitor contemporan spunea: „Am căutat multă vreme un bebeluş sceptic, dar nu l-am găsit.“ Copilăria are acces la realitate, mai mult decât ne dăm seama, chiar dacă nu o conștientientizează sau nu o înțelege.

Renunţă la ideile false
Superlativele lui «a face» şi «a avea» înseamnă succes deplin.
Pentru unii însă niciodată nu e de ajuns. Mulți oameni sunt mereu nemulțumiți și nerecunoscători, chiar dacă au mai mult decât alții au visat vreodată. Pe aceşti oameni îi poţi recunoaşte cu uşurinţă. Sunt permanent ocupaţi şi în căutare de „mai mult“.

Pentru alții succesul este relativ; valoarea lui se descoperă când se compară cu al celorlalţi. Ei sunt cei care se ghidează după şablonul câştig/pierdere şi par să fie mereu în competiţie. Îi vezi rareori bucuroşi sau senini.

Dacă te recunoști într-unul dintre aceste profile, renunță la nemulțumiri și alege să spui „mulțumesc” pentru ceea ce ai și pentru ceea ce ești. Aceasta este atitudinea care aduce cu adevărat succesul, fericirea și libertatea interioară.











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Înfățișări la Lumea de Dincolo