Renunță la perfecționism (I)

Folosește perfecționismul pentru a te regăsi spiritual

Toți filosofii vorbesc despre perfecțiune. Este o tendință importantă a ființei umane, datorită căreia majoritatea oamenilor își doresc să fie cei mai buni, dacă este posibil chiar perfecți. Intenția acestei căutări este foarte bună, briliantă chiar, căci ascunde de fapt căutarea profundă a omului pentru rădăcinile sale divine, perfecte. Doar reîntoarcerea la conștiința divină ultimă aduce acea împlinire completă a sufletului uman, acea perfecțiune căutată cu atâta ardoare.

Marii sfinți și maeștri spirituali vorbesc despre căutarea spirituală interioară urmată de revelarea esenței divine percepută ca o recunoaștere a propriei apartenențe la Perfecțiune, Lumină, Conștiință și Extaz. Atunci când se pierde legătura acestei căutări cu sursele primordiale divine, ea se exteriorizează și astfel apare o tendință spre perfecționism. Umanizată și rămasă într-o zonă superficială, această căutare inconștientă, fără direcție și fără împlinire reală este de cele mai multe ori urmată de o continuă nemulțumire și frustrare.

Relaxează-te și treci dincolo de perfecționism
De câte ori te-ai surprins că vrei să fii mai bună, mai exactă, mai eficientă sau mai frumoasă? De câte ori te-a nemulțumit ceea ce ai, ceea ce ești sau ceea ce faci? Probabil că de multe ori . Cu cât mai mult, cu atât te apropii mai mult de profilul unei persoane perfecționiste.  Perfecționiștii caută să facă totul foarte bine, cel mai bine chiar, acasă, la serviciu, în familie, peste tot. Această dorință a lor îi face să fie stresați și grăbiți, preocupați și nemulțumiți.

Te recunoști și tu în această descriere? Crezi că într-o anumită măsură ești și tu perfecționistă? Dacă da, atunci oprește-te pentru câteva minute.

Pasul numărul unu: închide ochii și vezi ce se ascunde în spatele acestei dorințe de a fi sau de a face totul perfect. Relaxează-te și caută să afli răspunsul cu inima, nu cu mintea. Și nu căuta cel mai bun răspuns… Lasă răspunsul să răsară din sufletul tău. Astfel te vei relaxa și te vei înțelege.

Pasul numărul doi este să accepți că trăim cu toții într-o lume imperfectă, în care imperfecţiunea este chiar calea de a ajunge la Perfecțiune. Relaxează-te și mai mult. Întreabă-te câte persoane perfecte cunoști? Dacă cumva crezi că șefa ta sau vreuna dintre prietenele tale par a fi perfecte, să știi că sunt tot atât de aproape de perfecțiune ca și tine însăți. Cu toții suntem în esență perfecți. Problema este că am uitat asta și acum facem eforturi să fim perfecți. De fapt, aceste eforturi ne scot din noi înșine și ne îndepărtează de la ceea ce suntem cu adevărat.
Ceea ce ai de făcut este doar să accepți totul așa cum este. Îmbrățișează lumea, oamenii, întregul univers. Zâmbește vieții și bucură-te.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Înfățișări la Lumea de Dincolo

Succes și fericire pentru tine