(II) Femeile izvor- mit sau realitate?


Cunoaşterea de către femeie a capacităţii sale sexuale este extrem de importantă pentru fericirea sa. Această cunoaştere intimă, foarte delicată, poate fi aplicată în multe moduri. Ea poate fi folosită ca un instrument terapeutic pentru a îndepărta blocajele emoţionale vechi, dar şi pentru a mări plăcerea şi extazul în viaţa ei sexuală. În plus, femeia care îşi atinge propriile performanţe sexuale, cu siguranţă îl va face fericit şi pe iubitul ei. Pentru a putea folosi aşa cum doreşte, într-o manieră benefică, energia sexuală, femeia trebuie să înţeleagă ce se petrece exact cu ea atunci când are orgasm. Să sesizeze mecanismele prin care trăieşte plăcerea, cum poate să atingă culmi, cum să prelungească extazul amoros şi cum să ajungă la orgasme intense, de excepţie, fără totuşi să ajungă la ejaculare.

Ejaculare feminină sau kalas ?
Întrebarea care apare în mod natural este, cum se pot diferenţia cele două fenomene sexuale: ejacularea feminină şi trăirile erotice extatice care fac să apară acele fluide extraordinare pe care tantricii le numesc kalas-uri.
 
Anumite femei ejaculează în momentul unui orgasm deosebit de puternic. În acest caz dorinţa sexuală scade brusc, putând chiar dispărea pentru o anumită perioadă de timp. Totuşi, cercetările asupra acestui fenomen nu prea frecvent, nu permit întotdeauna identificarea cu exactitate a procesului de expulzare. Uneori poate fi vorba de secreţii glandulare, alteori de o simplă relaxare a vezicii urinare (în acest caz fiind vorba de orgasm urinar şi nu de o ejaculare feminină). Alteori, în cazul unor trăiri spirituale excepţionale, apar materializări ale energiei sub forma celebrelor fluide numite kalas-uri.
 
Departamentul de sexologie al Universităţii din Quebec, Montreal, a realizat în 1998, un studiu serios asupra acestui subiect. Au fost publicate mici anunţuri în ziarele locale în care femeile cu astfel de capacităţi erau rugate să contacteze departamentul. Au răspuns 40 de femei. Prudenţa ştiinţifică i-a determinat ca, într-o primă fază, să înlocuiască termenul de "ejaculare" prin cel de "expulzare", apropiat ca înţeles, dar totuşi diferit ca semnificaţie. 
 
S-a constatat că ejacularea feminină, corespondentul ejaculării masculine, nu are nici o legătură cu lubrifierea, femeile prezentând deasupra uretrei, glande similare cu prostata la bărbat. S-a urmărit să se determine dacă lichidul expulzat seamănă cu lichidul prostatic. Dar, dacă această teorie se valida, volumul lichidului expulzat nu ar fi putut fi superior capacităţii acestor glande. Pentru a putea stabili o relaţie între ejacularea masculină şi ejacularea feminină, sexologii au convenit că sunt aproape similare cantităţile şi că au o calitate asemănătoare. 



Kalas-urile – izvoare de viaţă

Între cele 40 de femei, au fost câteva ale căror relatări au fost extrem de interesante. În cazul lor, a părut în mod evident că nu era vorba de ejaculare. În timpul actului erotic ele trăiau senzaţii de o voluptate extraordinar de intensă, în care simţeau dintr-o dată că vaginul li se umple cu un anumit lichid a cărui apariţie nu puteau să şi-o explice. Este vorba despre fenomenul kalas-urilor, întâlnit extrem de rar, dar despre care menţionează foarte clar întreaga literatură orientală (Kama Sutra, Ananga Ranga).

"Simţeam că din mine curge un izvor de viaţă. Întotdeauna mi-a plăcut să fac dragoste. Dar acum am întâlnit "bărbatul vieţii mele". Într-o noapte, în timp ce făceam dragoste, mi s-a petrecut ceva straniu. Eram extrem de excitată şi nu mă mai interesa nimic din jurul meu. Parcă intrasem într-o altă lume. Nu mai simţeam pereţii camerei în care ne aflam, simţeam, dimpotrivă, un spaţiu imens în care noi doi îmbrăţişaţi, ne bucuram fiecare de iubirea celuilalt.

Deodată am simţit cum vaginul îmi este inundat cu un lichid care nu ştiam ce este. Simţeam că din mine curge un izvor de viaţă. Am avut tendinţa să mă opresc, dar mă simţeam atât de bine încât am continuat să mă mişc senzual, să îl simt cât mai profund în mine pe iubitul meu. Nu ştia nici el ce se petrece, dar senzaţiile puternice făceau să nu mai conteze aceasta. Pluteam într-o stare în care nu mai ştiam pe ce lume mă aflu. Ne-am oprit după două ore. Nici nu ne dădusem seama că trecuse atât de mult timp. Era prima oară când reuşeam să facem dragoste aşa de mult. Nu ştiu ce a fost, dar aş vrea să repetăm această experienţă.”


Destul de rare, femeile izvor manifestă fenomene pe care unii sceptici le-ar putea crede irealizabile. Descrierea de mai sus este, în mod evident, manifestarea unui kalas. Acest lichid clar apare, pur şi simplu, în interiorul vaginului femeii, tantricii explicând aceasta ca pe o transformare a energiei sexuale în materie, deci o formă de materializare.

Fenomenul este, aparent, foarte aproape de ejacularea feminină, dar ceea ce face distincţia între cele două este starea ce urmează după aceea. În toate cazurile în care femeia a ejaculat, ea nu a mai putut fi aptă de a face dragoste o anumită perioadă de timp, de la câteva minute sau ore la câteva zile (cu excepţia cazurilor femeilor care au o energie sexuală foarte mare). Dimpotrivă, în cazul apariţiei kalas-urilor, femeia simte o şi mai mare dorinţă de a face dragoste şi, mai ales, o stare de exaltare şi efecvescenţă erotică. Ejacularea este deci corelată cu o pierdere de energie – ceea ce duce în timp la îmbătrânire şi degenerare, în timp ce kalas-urile sunt corelate cu apariţia unei anumite forme de energie – fapt care face ca femeia să îşi menţină prospeţimea şi voluptatea până la vârste înaintate. Scrierile tantrice afirmă că "fluidele sexuale kalas sunt considerate ca având o potenţialitate specială de hrănire a structurii psihice a femeii". Tsongkhapa – un renumit tibetan – aduce laude esenţei fluidului sexual, ca fiind nectarul ce conferă omniprezenţa lui Buddha.


Există un profil al femeii izvor? 
Multe întrebări apar în legătură cu condiţiile care favorizează expulzarea fluidelor în timpul orgasmelor. Sunt necesare multe penetrări, sau numai stimulare clitoridiană, sau se pune accentul pe preludiu ? Pe scurt, care sunt condiţiile care favorizează acest fenomen? In cadrul studiilor efectuate s-au primit felurite răspunsuri: la unele femei apărea doar în urma penetrării, la altele fără, în cadrul relaţiilor heterosexuale sau homosexuale. S-a decis eliminarea tuturor femeilor care prezentau o patologie (infecţii urinare, cistite etc.). S-a verificat dacă nu cumva femeile sufereau de o instabilitate a vezicii urinare, ca în cazul în care o tuse ar determina un jet urinar. După examinare, s-au convins că nici una dintre ele nu avea astfel de tulburări. S-a constatat, în schimb, că aceste femei erau dezinhibate în plan erotic. Ele aveau multe fantasme şi se simţeau foarte bine din punct de vedere sexual. Aveau talentul de a se abandona total în timpul raporturilor sexuale. Şi, pe de altă parte, ele considerau erotismul şi actul sexual ca ceva plăcut, absolut firesc şi necesar.

Aceeaşi cercetători au afirmat că există şi femei care nu ating orgasmul decât prin ejaculare. Este posibil. Dar este de reţinut că tot ei au demonstrat că orgasmul poate fi trăit şi în absenţa ejaculării, deoarece le corespund mecanisme diferite, care uneori se produc doar în simultaneitate. Anumiţi factori psihici favorizează expulzările feminine. Dar expulzarea nu este condiţia orgasmului, ea nu este decât consecinţă ulterioară care poate să existe sau nu, în funcţie de ceea ce noi ne dorim.

Aşadar, dacă vă doriţi să rămâneţi într-o formă maximă, vă sfătuim să alegeţi mai bine orgasmul fără ejaculare sau descărcare feminină. Este mai sigur, mai sănătos, mai amplu şi mai de durată !

Trimite-ne experiențele tale amoroase deosebite la adresa aidacalin@venus.org.ro. Le vom publica pe site şi în una din cărţile în curs de apariţie la editura Asociaţiei Venus.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Înfățișări la Lumea de Dincolo

Succes și fericire pentru tine