Esti unica. Alege să mergi înainte



Se spune că “nu există femei urâte”, ci doar femei care nu s-au descoperit încă. Fiecare dintre noi are un farmec irepetabil. Efervescenţa şi bucuria sufletului feminin vin din trăirea acestui farmec personal. Fie că străluceşte cu exuberanţă, fie că este discretă, frumuseţea reprezintă în esenţă un amestec de adevăr, bine şi armonie. Este o atracţie misterioasă faţă de perfecţiune, o chemare a sufletului către desăvârşire.

Frumuseţea şi sublimul pe care le purtăm în noi însene ne descoperă  propria esenţă, cea pe care am negat-o sau am ignorat-o uneori. Ne conduc prompt către centrul interior, dacă ne deschidem inimile cu gingăşie şi acceptăm natura acestui mister feminin care ne însufleţeşte mai mult decât ar putea să o facă orice sau oricine altcineva.

Te-ai obișnuit să te compari cu alte femei? Renunță la asta

Inhibiţiile psihice şi mentale, complexele de inferioritate, sugestiile negative  ne ţin departe de ceea ce suntem cu adevărat. Noi femeile avem o tendință binecunoscută. Ne comparăm cu alte femei. E mai bună? E mai frumoasă? E mai inteligentă? etc. Din aceste multilple comparații nu se nasc decât combinații mentale care ne dau de furcă și ne produc frică și complexe. De fapt, adevărul adevărat este că fiecare femeie este unică. UNICĂ. Adică fiecare are ceva specific, unic, de neînlocuit. Atunci când descoperi această unicitate în propria ta ființă, începi să te bucuri cu adevărat de feminitatea ta. Și din acest moment o mare parte din motivele de suferință sunt complet abandonate.
  
Ce bine este să te simți unică. Să te bucuri de tine însăți. Să te simți liberă, bucuroasă și fericită! Fricile că altcineva este mai... sau mai... sunt doar valurile iluzorii ale minții. Regăsește-ți echilibrul. Recunoaște-ți propriul adevăr, propria frumusețe, propria unicitate.

Nu ești niciodată părăsită. Destinul tău alege altceva

Ai fost vreodată părăsită și ai crezut că el a găsit ceva mai bun? O altă femeie mai ceva... ca tine? Da, este un scenariu binecunoscut. Dar scenariul acesta este fals, păcălitor și nu te definește. El a ales pe altcineva la un moment dat? Da, e posibil ca aceasta să nu fie conform cu dorința sufletului tău. Și aici suferința este de înțeles într-o anumită măsură. Dar de aici până la a tragediza luni la rând, în unele cazuri ani la rând, aceasta e o exagerare. Ea nu e mai bună ca tine. Pentru că între două femei nu există termeni de comparație. Noi oamenii suntem atât de complecși și diferiți, încât doi indivizi nu se pot compara. E ca și cum încerci că compari un univers cu un altul. Tu ești tu, unică și minunată, mereu perfectibilă, e adevărat, dar unică și irepetabilă.
Și eu am fost părăsită la un moment dat. Acum când mă uit în spate realizez că pentru orice femeie, aceasta este o bună experiență de viață. Dacă știe să o asimileze ca pe o experiență, să învețe ceva din ea și să aleagă să meargă cu zâmbetul pe buze mai departe. Eu asta am ales. Am ales să fiu fericită. Am plâns câteva zile, m-am întrebat de ce s-a petrecut, ce greșeli am făcut și am învățat din greșeli. Am meditat și am cerut universului răspunsuri. Și în tăcerea inimii le-am primit. Apoi mi-am dat seama că tot ce ni se petrece este într-un sens evolutiv. Deci, am   căutat să văd partea plină a paharului și am sădit în sufletul meu speranța că viitorul care mă așteaptă e mai colorat, mai viu, mai fericit, adică un pas înainte. Și acest viitor nu s-a lăsat mult așteptat, căci în scurt timp a devenit prezent.

Descoperă-ți unicitatea

Alege să fii fericită pentru ceea ce ești și ce ai la un moment dat, în prezent. Folosesc de foarte multe ori cuvântul ”ALEGE”. Pentru că eu cred că în fiecare clipă avem în față mai multe opțiuni și doar noi suntem răspunzătoare de alegerile noastre, de cărările pe care le alegem.
Dacă cineva nu te-a apreciat la un moment dat la maxima ta valoare, asta nu înseamnă că trebuie să lași ca acea experiență să te definească. Nici măcar dacă s-a petrecut chiar și a doua oară, sau chiar de mai multe ori. Asta înseamnă că te-ai obișnuit să crezi despre tine niște lucruri pe care apoi ceilalți le preiau și le cred și ei. Să nu te miri că alții te văd așa cum te vezi tu. Pentru că tot ceea ce ni se petrece este ceea ce noi atragem prin credințele noastre, prin gândurile și convingerile noastre. Așa că fii atentă la ce gândești. Dacă te simți unică și știi că meriți tot ce îți dorești, că ai pentru ce să fii apreciată și iubită, atunci așa va fi.

Fii mereu o luptătoare. Fii mereu o femeie care crede în ea însăși, în frumusețea și unicitatea ei. Închide ochii și găsește  în interior iubirea, senzualitatea, gingăşia şi sensibilitatea ta de femeie. Fiecare dintre noi este o expresie individuală a Eternului Feminin care există dintotdeauna. Reconectează-te la această sursă macrocosmică de iubire, de energie divină,   de feminitate... de tot ce vrei. De aici vin toate: farmecul, graţia, puritatea, spontaneitatea, dăruirea... Ești liberă să alegi tot ce vrei.

Descoperă în tine însăţi frumuseţea și unicitatea Eternului Feminin.


                                                                                

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Înfățișări la Lumea de Dincolo

Succes și fericire pentru tine