Permisiunea de a fi ceea ce vrei să fii


Viața ta e în mâinile tale
La începutul unui nou an e bine să privești mai profund asupra ta și a vieții tale. Deseori în aceste momente apare întrebarea: „Ce am făcut cu viața mea?” Oprește-te un minut și pune-ți și tu această întrebare... Răspunsul este de multe ori surprinzător. Observă-l cu detașare și pregătește-te pentru deciziile din viitor. Ai curajul să îți creionezi destinul, să îți iei viața în propriile mâini. E important ca indiferent în ce punct te afli  să poți să iei deciziile potrivite acum, pentru ca prezentul de mâine să fie ceea ce îți dorești, conform cu aspirațiile profunde ale sufletului tău.
Acordă valoare vieții tale
Te invit să parcurgi cu atenție și răbdare următoarea listă de valori. Poți să adaugi și altele pe care le consideri tu a fi foarte importante. Alege-le pe primele cinci pe care le consideri cele mai importante pentru tine în acest moment.
Realizare
Recunoștință
Spiritualitate
Adaptabilitate
Aventură
Măiestrie
Autenticitate
Frumusețe
Admirație
Transfigurare
Hotărâre
Exprimare de sine
Senzualitate
Fericire
Introspecție
Originalitate
Apreciere
Împărtășire
Altruism
Apartenență
Independență
Transformare
Cunoaștere
Control
Stabilitate
Succes
Solitudine
Empatie
Creativitate
Excelență
Emoție
Familie
Libertate
Prietenie
Bucurie
Onestitate
Umor
Interdependență
Intimitate
Respect
Liniște
Perseverență
Dragoste
Decizie
Curaj
Ordine
Participare
Pace
Sănătate
Putere
Autoritate
Comunicare
Comunitate
Securitate
Integrare
Curiozitate

Ceea ce rezultă este o imagine de ansamblu a modului în care tu îți valorizezi viața în acest moment. Recunoașterea acestor valori te aduce mai aproape de sufletul tău. Această schiță este doar un pas pe calea cunoașterii de sine.
 Apoi propune-ți ca în perioada care urmează să faci efortul de a-ți menține atenția asupra lor pentru ca astfel să îți trăiești conștient propria viață și nu să te lași trăit la întâmplare. De exemplu, dacă recunoștința este în fruntea listei tale, atunci nu îți permite să te plângi că lucrurile nu merg cum trebuie în viața ta. Găsește valoarea fiecărui eveniment din viață şi manifestă recunoștință pentru el. Astfel îți respecți propriile valori și te respecți pe tine însuți și propria-ți viață.
 A trăi așa viața presupune să rămâi fidel sufletului tău și principiilor tale de viață. Vei remarca în timp că apare o mare satisfacție, un sentiment de mulțumire interioară, și nu în cele din urmă fericirea.
Învățarea continuă ne permite transformarea continuă
Aspirația de a evolua este apanajul ființei umane. Nu te mulțumi cu puțin. Nu accepta mediocritatea. Permite-ți dorința de a te îmbunătăți, de a învăța iar și iar.
Dacă acum știi exact ce vrei și unde te afli, lasă loc introspecției și peste ceva timp. Așa vei putea să continui cu următorul pas. Cum faci? La început remarci care sunt valorile tale de bază. Le analizezi. Te afli acolo unde îți dorești? Îți dorești mai mult? Dacă da, alege alte 5 valori și adaugă-le la lista ta principală. Apoi focalizează-te pe ele în lunile care urmează. Fă-le să devină active în viața ta, dă-le viață, acordă-le locul principal. Astfel vei observa cum crești.
Pentru că învățarea continuă ne ajută să creștem mereu, să ascensionăm, să evoluăm, să fim mai mult și mai bine.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Înfățișări la Lumea de Dincolo

Succes și fericire pentru tine