5 pași simpli prin care îți poți depăși frica


Frica ține multă lume departe de împlinirea viselor care contează cu adevărat în viață. Doar atunci când îți dezvolți abilitatea de a scăpa de frici viața ta poate să devină cu adevărat măreață.

 Este ușor să crezi că oamenii de succes sunt fără frică, dar adevărul este că ei și-au cultivat curajul de a trece peste fricile lor, de a le depăși și anihila. Și tu poți să faci la fel, dacă vei lua decizia să nu mai lași nici o frică să îți stea în cale.

Atunci când știi unde vrei să ajungi în viață, când ești hotarâtă să ajungi acolo, nici o frică, nici un obstacol, nici o provocare nu te poate opri.

1. Conștientizarea
Primul pas în depășirea fricilor este conștientizarea lor. Deci este necesar să devii conștientă de faptul că există niște frici care te blochează, și care sunt acelea. Când știi de ce ți-e frică și cum te afectează această frică psihic și fizic, poți să începi să faci ceva pentru asta. Uneori chiar și numai conștientizarea faptului că ai o frică, face ca intensitatea ei să se reducă. Așadar, scrie pe o foaie de hârtie cele mai mari frici ale tale și vei remarca imediat o îmbunătățire a stării pe care o ai.

2. Acționează
Următorul pas este să acționezi. Să faci ceva concret care să contracareze frica respectivă. Dacă ți-e frică să vorbești in public, găsește urgent o modalitate în care să vorbești mai multor persoane și astfel îți vei desensibiliza frica respectivă. Caută să urmezi cu curs care să te învețe cele mai bune modalități prin care poți deveni un bun speeker și astfel vei vedea că frica ta diminuează din ce în ce mai mult. Gândește-te la un domeniu din viața ta în care excelezi. Găsești acolo vreo frică? Probabil că nu, pentru că frica își are sursa în necunoscut și este susținută de lipsa încrederii în sine. Așadar, cunoaște-ți frica și găsește modalitățile prin care o poți suprima.

3. Înfruntă-ți fricile
Înainte de a înfrunta frica cu care te confrunți, e necesar să o recunoști și să o accepți. Mulți dintre noi ne facem că trăim fără frici, dar la modul real le ascundem și le îndesăm undeva unde să nu pară atât de evidente. Dar asta nu înseamnă că ele nu există și că nu ne influențează. Atunci când îți înfrunți cu curaj fricile, realizezi că fricile din mintea ta sunt mult mai mari decât realitatea. Și o dată ce ai înțeles acest lucru, mai e foarte puțin pentru a le depăși. De fiecare dată când m-am pus față în față cu o frică a mea, mi-am dat seama că mintea mea o făcea să pară mult mai mare decât ea era în realitate și asta m-a ajutat de fiecare dată să-mi găsesc forțele interioare să trec peste ea. Astfel mi-am amplificat curajul și auto-disciplina, două calități de care avem mereu nevoie în viață pentru a reuși în ceea ce ne propunem.

4. Eliberează-te
Una dintre modalitățile cele mai eficiente de a scăpa de frici este să te eliberezi de ele, să le dai drumul, să renunți la ele. De multe ori ne atașăm de propriile noastre frici și ne identificăm atât de mult cu ele încât începem să trăim cu sentimentul că fricile ne aparțin, că fac parte din noi, că sunt noi. Învață să renunți la propriile frici. Găsește modalitatea ta specifică prin care să le lași să plece din viața ta. De exemplu, poți folosi următoarea tehnică simplă. Relaxează-te. Inspiră profund pe nas iar la expirație vizualizează că iese din tine frica de care vrei să scapi. Repetă exercițiul timp de cel puțin 10 minute și vei vedea că te vei simți mai liberă și mai relaxată, mai fără frică.

5. Meditează
Ultima, dar nu cea de pe urmă este meditația. Așează-te și rămâi nemișcată timp de 15 minute în fiecare zi și centrează-te în interior cât mai profund. Vei găsi aici forța interioară care poate să surmonteze orice frică, orice dificultate, orice obstacol. Dacă faci asta zilnic, vei vedea că fricile tale vor diminua și în timp îți vei crea o nouă obișnuință superioară, de a trăi fără frică.
Când îți liniștești mintea, remarci că ești mai receptivă la inspirații și primești soluții la problemele vieții tale. Ți-a venit vreodată o idee genială în timp ce spălai vase sau făceai duș? Exact asta se petrece atunci când meditezi. Meditația nu înseamnă numai să stai în postura lotus. Poți medita în timp ce te plimbi, în timp ce speli vase sau faci orice altceva. Meditația înseamnă să te focalizezi pe un singur lucru la un moment dat.

Sper că aceste mici sfaturi te vor ajuta să îți depășești fricile. Amintește-ți că tu ești singura responsabilă a vieții tale și că doar tu poți face acele transformări care să facă totul mai bine.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Înfățișări la Lumea de Dincolo

Succes și fericire pentru tine