Tantra - prin plăcere dincolo de plăcere


“Sexualitatea nu este ceva pur instinctual; este fără îndoială o putere creatoare – ea este atât cauza principală ce stă la baza vieţii noastre individuale, cât un important factor în cadrul vieţii psihice”. - Carl Gustav Jung

Multora le place să facă dragoste. Unii acordă atenție, timp și suflet acestui domeniu al vieții, iar alții nu. Unii îl consideră important și îl ridică la statut de artă, alții îl tratează pe fugă, fără prea mari pretenții, dar și fără prea mari satisfacții. Pentru unii plăcerea este scopul, pentru alții plăcerea este doar calea. Atâtea bordeie, atâtea obiceiuri...

Am învățat să privesc amorul ca pe o cale sacră care îți aduce fericire și te apropie de Divin. La începutul vieții mele sexuale am aflat despre Tantra. Pe vremea aceea, ca și acum, unii spuneau de bine, alții aruncau cu cuvinte și își dădeau cu părerea că tantra ar fi nepotrivită, ciudată sau periculoasă. Asta mi-a trezit curiozitatea și am căutat și mai mult. Apoi am început să practic și am ajuns la concluzia că este bine să fii curios. Fără a fi periculoasă sau nepotrivită, pentru mine Tantra a fost revelația vieții mele. Să poți să te înalți, să te manifești liber, să te bucuri de propria sexualitate și în același timp să te rogi, să te apropii de tine, de Dumnezeu. Ce bucurie, ce extaz!

În conformitate cu tradiţia tantrică, amorul nu se reduce la actul sexual care vizează reproducerea, el având puterea de a conferi senzaţii de uriaşă plăcere, fericire şi beatitudine, precum şi abilitatea de a accelera evoluţia spirituală a celor ce fac dragoste numai cu continenţă. De asemenea, amorul tantric angrenat cu continenţă sexuală poate conduce la apariţia unor puteri spirituale magice sau oculte care poate ajuta la depăşirea condiţiei umane şi dobândirea condiţiei de supraom. Ți se pare mult spus? Poate că da, dar singurul mod în care te vei putea convinge că afirmaţia este perfect adevărată este să aplici și tu însuți şi astfel să verifici pe propria piele.

Te-a săturat de plăceri pasagere, de orgasme scurte şi trecătoare? Te-ai săturat de lipsa profunzimii şi a adevăratei iubiri care doar ea poate face ca sufletele celor ce se iubesc să se unifice în îmbrăţişarea eternităţii? Tantra este o şansă, nu unica, dar una plăcută şi extrem de eficientă, dacă este aplicată corect, cu iubire şi cu perseverenţă.

Învăţătorii spirituali tantrici au accentuat ideea că urmărirea doar a plăcerii fizice în cadrul uniunilor sexuale poate fi periculoasă, deoarece fiinţa poate ajunge să se ataşeze de senzaţiile de plăcere, să devină dependentă de ele, ceea ce va conduce ulterior la inevitabilele sentimente de teamă faţă de pierderea acestor senzaţii. Deşi unii au înţeles-o în mod eronat, Tantra înseamnă trăirea şi “exploatarea” plăcerii ca pe o trambulină spre experimentarea spiritualităţii pure şi a trăirilor mistice. De aceea, tantricii ne învaţă că ne putem înălţa prin intermediul exact a acelor lucruri care în mod obişnuit pe cei mai mulţi adepţi ai căilor spirituale îi fac să cadă. Se cunoaşte în acest sens efortul călugărilor din unele mănăstiri care neagă cu fervoare sexualitatea, dar care datorită lipsei unei veritabile forţe interioare se lasă invadaţi de probleme şi slăbiciuni care îi îndepărtează din ce în ce mai mult de trăirile autentice spirituale.

“Hevajra Tantra” susţine în mod ferm: “Exact prin acele lucruri prin care oamenii sunt legaţi, tot prin acelea ei sunt şi eliberaţi, totuşi oamenii obişnuiţi sunt adeseori amăgiţi, necunoscând acest adevăr. O persoană care nu cunoaşte adevărul nu va atinge niciodată perfecţiunea”.

Tantra este o metodă care poate fi abordată aici, în lume, în mijlocul vâltorii şi a iluziei şi care poate conduce fiinţa angrenată pe drumul către Divinitate la atingerea scopului suprem. Prin tantra, noi traversăm un drum periculos, însă foarte rapid al evoluţiei spirituale: urmărim plăcerea fizică, fără a cădea în capcana hedonismului. Atenţie, diferenţa este foarte subtilă, însă crucială. Atunci când plăcerea fizică este trăită la maxim dar fără ataşament, fără a ne agăţa de ea, fără a “aştepta ceva de la ea”, atunci ea ne poate conduce la eliberare. Tantra ne arată modul în care se poate realiza aceasta.

O puternică aspiraţie către eliberarea spirituală guvernează toate activităţile pe care le realizează tantricii. Această aspiraţie reprezintă carburantul psihic, forţa pozitivă care energizează şi iluminează. Puterea eliberatoare a interacţiunilor sexuale realizate pe un fond de detaşare reprezintă antidotul pentru deşertăciunea lumească, pentru letargie şi, în ultimă instanţă, pentru teama de moarte.

Tantricii indică drept cel mai important aspect ca practicanţii amorului transfigurator extatic şi spiritualizant să cultive o atitudine mentală curajoasă şi optimistă. O gândire pozitivă atrage după sine o fericire durabilă şi o bucurie indescriptibilă. În plus, aplicarea unor tehnici fizice ajută la controlarea orgasmului care în mod normal este involuntar, toate acestea simultan cu păstrarea spontaneităţii şi a bucuriei amoroase. Ai curajul să descoperi și tu o ştiinţă străveche şi în acelaşi timp o artă unică: Tantra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

A trăi în curaj

Înfățișări la Lumea de Dincolo