Femei mai fericite: femeile cu forme


Viața multor femei este influențată fundamental de modă. Tendințele modei nu sunt însă mereu inspirate, sănătoase și binefăcătoare. Un exemplu în acest sens este moda curelor de slăbire pentru a ajunge la dimensiuni filiforme, similare cu cele ale ”modelelor” feminine care prezintă vestimentația marilor case de modă.


 Mai ales pentru tinerele fete, slăbitul devine o obsesie care le afectează creșterea și sănătatea și bineînțeles buna dispoziție și fericirea. Mănânci puțin, ai puțină energie și o capacitate slăbită de  a avea rezultate și eficiență în ceea ce faci. Iată însă că știința are descoperiri care confirmă faptul că femeile cu forme sunt mult mai fericite și au o viață mai frumoasă.
Formele arată o sexualitate puternică
Unul dintre cei mai respectaţi oameni de ştiinţă din lume a dezvoltat de curând o teorie conform căreia oamenii foarte bine împliniţi corporal şi armonioşi sunt mai fericiţi decât cei slabi. James Watson, genetician, laureat al Premiului Nobel (unul dintre savanţii care au participat la descoperirea structurii spiralate a ADN-ului), crede cu tărie ca femeile armonios împlinite corporal, mai vitale şi cu forme pline se bucură de o viaţă sexuală intensă şi mult mai bună decât femeile slabe.
Watson care, după cum se ştie, a condus cu succes proiectul genomului uman, şi-a mutat domeniul de interes în controversata ştiinţă a imaginii umane. El a afirmat recent, într-o conferinţă la University College din Londra că cercetările sale deja sugerează că greutatea în plus şi o împlinire corporală armonioasă au anumite efecte biologice care fac ca femeile să capete un caracter mai maleabil şi mai armonios şi, totodată, aceasta le face să fie mult mai înzestrate din punct de vedere sexual - amoros.
"Subţirimea şi slăbiciunea corporală nu au fost niciodată asociate cu sexualitatea", spune Watson care are acum 72 ani. "Posh Spice şi Calista Flockhart pot să apară ca fiind foarte zâmbitoare în faţa fotografilor, spune el, dar, cu toate acestea, dincolo de acest exterior strălucitor se ascund, de fapt, nişte suflete slabe şi nefericite."
Studiile sale referitoare la chimia corpului l-au condus la concluzia că, în cazul femeilor, grăsimea în plus şi o împlinire corporală armonioasă au drept efect creşterea numărului de endorfine. Aceasta generează un mod natural de creştere a bunei dispoziţii şi chiar o considerabilă îmbunătăţire a stării sufleteşti. Odată cu aceasta se produce şi creşterea numărului de hormoni sexuali, care conduc la trezirea si amplificarea dorinţei sexuale-amoroase.
Atunci când corpul este slab şi are mai puţină grăsime, s-a observat însă un efect contrar - creierul primeşte mai puţine endorfine.
O femeie cu forme este mereu mulţumită
Teoria lui Watson este valabilă în această direcţie, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Explicaţia sa este aceea că, în trecut, omul şi-a petrecut o mare parte din viaţă în căutarea hranei. Răsplata pentru o muncă grea era mâncarea şi aceasta făcea să apară o împlinire corporală armonioasă care determina creşterea în greutate. De aceea, dacă suntem prea slabi, atunci se pare ca în mod inconştient suntem în aşteptarea următoarei mese.
Watson concluzionează, în termeni evoluţionişti că: "omul slab este aproape întotdeauna un om nemulţumit. Oamenii foarte mulţumiţi sunt cei care sunt  împliniţi corporal în mod armonios. Acesta este, printre altele, motivul pentru care sunt angajaţi mai uşor oamenii slabi, deoarece ei sunt, în general, nemulţumiţi şi de aceea, vor lucra din greu. Oamenii împliniţi corporal în mod armonios sunt mai bine dispuşi, mai afabili, dar au adesea mai puţin succes în promovarea pe linie profesională."
Pe de altă parte, s-ar părea că oamenii slabi sunt adesea împinşi să acţioneze şi din nevoia de a găsi acea fericire care le lipseşte. De aceea, succesul material poate fi obţinut mai uşor (ca o compensaţie - pe un plan inferior însă) de oamenii slabi.
"Kate Moss este probabil considerată ca fiind printre cele mai faimoase persoane din lume, dar, cu toate acestea, ea arată la corp şi la faţă ca o fiinţă foarte tristă. De altfel, cine cunoaşte vreun fotomodel fericit?", întreabă retoric Watson. "De ce, pe de altă parte, asocierea dintre asemenea persoane şi droguri este atât de strânsă? Eu cred totuşi că este posibil să nu fie vorba, în cazul ei, de o persoană cu o moralitate foarte slabă, ci doar de o persoană foarte slabă fizic care urmăreşte să-şi găsească fericirea cu ajutorul stupefiantelor."
Endorfinele - hormonii fericirii
Interesul lui Watson în acest domeniu este pur ştiinţific. El a ajuns însă la ceea ce numeşte, în glumă, ultima lui "obsesie", pe care a căpătat-o în timp ce flecărea cu un şofer de taxi din New York, care l-a informat despre un om de ştiinţă din Arizona care, urmărind să creeze un nou medicament, şi-a injectat un hormon care i-a provocat o erecţie neîntreruptă de 8 ore şi jumătate!
Hormonul respectiv este numit MSH (hormonul melanotrop hipofizar) şi el este corelat cu dorinţa sexuală şi cu lumina soarelui. "MSH-ul este un hormon care îmi provoca întotdeauna plictiseală înainte de a afla aceste lucruri", spune Watson. Dar interesul fiind deja stârnit, el a început să cerceteze cu multa atenţie acest hormon şi, astfel, a descoperit că MSH-ul era strâns legat de alţi doi compuşi chimici din corp - endorfinele (care, după cum se ştie, provoacă stările de plăcere şi buna dispoziţie) şi leptinele. S-a constatat că este influenţat de leptine şi că este strâns legat de dorinţa sexuală.
"Cu cât suntem mai împliniţi corporal, cu atât dispunem de mai multe leptine şi, este foarte posibil, să avem atunci mai mult MSH", spune Watson. "Opinia mea este că starea noastră sufletească este controlată, într-o foarte mare măsură, de endorfine. Fără îndoială că dispunem de mai multe endorfine dacă suntem mai împliniţi mai armonioşi din punct de vedere corporal. Din acest motiv, nimeni nu l-a reprezentat, de exemplu, vreodată pe Moş Crăciun ca fiind slab - pentru că oamenii slabi sunt, adeseori, anemici şi nemulţumiţi."
"Privesc cuplurile care sunt armonios împlinite corporal, într-un mod cu totul diferit, spune el. Dimpotrivă, atunci când văd un cuplu de fiinţe slabe, ştiu aproape sigur că au unele probleme."
Tocmai de aceea, Watson recomandă femeilor cu forme pline şi care sunt armonios împlinite corporal, să-şi găsească iubiţi care ar trebui sa fie pe măsura lor (în ceea ce priveşte energia vitala şi sexuală) pentru a avea, în felul acesta, o viaţă cât mai fericită şi satisfăcătoare.

Comentarii

  1. Asa este scumpica,vitalitatea iti da o anumita multumire sufleteasca.Te imbratisez cu drag si te felicit pt acest site sublim si util.
    Dumnezeu sa te binecuvanteze in eternitate!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Ce spune neuroștiința despre dorința amoroasă

(II) Femeile izvor- mit sau realitate?