Rasfăț pentru suflet



Multe femei se plâng că „nu au timp pentru linişte". Sunt în trepidaţie continuă: întâlniri, afaceri, discuţii, targeturi pe care le bifează zi de zi. E perfect să întocmim o listă cu lucrurile pe care vrem să le rezolvăm. E minunat să adăugam şi câteva momente pe care le petrecem doar cu noi însene. Le merităm.

Dozată cu atenţie, intimitatea cu propria fiinţă ne poate aduce mult echilibru. Ne ajută să conştientizăm bucuriile, împlinirile, dorinţele, paşii pe care îi mai avem de făcut. Ne regenerează şi ne oferă o stare de pace. Să fim singure pentru a reflecta, a lucra sau pur şi simplu pentru a ne bucura de clipa prezentă în linişte.

Deşi unele dintre noi uită cât de mult contează minutele de linişte, toate femeile împlinite sufleteşte îşi rezervă în fiecare zi cel puţin un moment de reculegere. O plimbare în natură sau o baie aromată în cadă, cu uşa închisă. Zece minute de meditaţie sau yoga. Asemenea clipe de interiorizare şi încântare sunt partea vitală a vieţii noastre.

Ele vin să contrabalanseze zgomotul, agitaţia şi confuzia care ne iau viaţa cu asalt.

Călătorie cotidiană în regatul interior

Când îmi rezerv momente de linişte, întreaga zi este uşor de organizat. Respir în tăcere câteva minute şi simt cum îmi umplu sufletul de echilibru. Apoi, chiar dacă am multe de făcut, păstrez o licărire de bucurie care mă susţine. Atunci când nu o fac, diferenţa este vizibilă.

Opreşte-te oriunde ai fi şi relaxează-te 5 minute. Fă aşa oricând îţi aminteşti. Adu linişte în mintea şi în inima ta. Dacă eşti la birou, aşează-te pe scaun şi respiră adânc. Lasă deoparte tot ce ai de făcut. Doar pentru 5 minute. Rămâi numai cu tine.

Când eşti la volan, trage pe dreapta şi ia o pauză. Opreşte radioul. Închide ochii, lasă-te pe spate şi bucură-te de linişte. O să prinzi repede gustul acestor mici escapade în regatul interior. O să vrei să prelungeşti cele 5 minute.

Cu timpul te vei obişnui cu aceste momente de plăcută linişte. E vorba de o transformare a obiceiurilor tale. Cu cât vei savura mai mult aceste clipe de intimitate cu sufletul tău, cu atât te vei simţi mai relaxată, mai fericită, mai recunoscătoare întregii vieţi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Undele cerebrale şi stările de conştiinţă

Înfățișări la Lumea de Dincolo

Succes și fericire pentru tine